Zlatý kuchař: Dominik Unčovský se stal Objevem roku

Dominik Unčovský je vycházející hvězdou gastronomického nebe. Ve 14 letech začínal jako asistent v kuchyni Romana Vaňka a Zdeňka Pohlreicha. Vyučil se v Pražském kulinárním institutu, prošel známými českými podniky, jako  La Bottega di Finestra, Sansho a Mánes, tři roky působil ve věhlasném rakouském hotelu A-ROSA v Kitzbühelu, absolvoval stáž v Indii. Vloni v květnu se rozhodnutím mezinárodní poroty stal vítězem českého národního kola nejprestiženější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or. Následně byl tým České republiky v čele s Dominikem po mnoha letech vybrán k účasti v evropském finále Bocuse d´Or, které se konalo letos v březnu v norském Trondheimu. Už samotná účast je obrovským úspěchem a zviditelněním české gastronomie ve světě.

Anketu Zlatý kuchař vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel. O laureátech šesti kategorií (Zlatý kuchař, Zlatý zahraniční kuchař, Objev roku, Zlatý cukrář, Síň gastronomické slávy a Hvězda street foodu) rozhodují hodnotitelé z řad odborníků a fandů gastronomického řemesla, kteří oceňují především invenci, kreativitu a originalitu nominovaných kuchařů. Vítěz kategorie Volba veřejnosti vzešel z online hlasování. Více na www.zlatykuchar.cz.

MAG#art2friends